Skip to main content

Kun häitä aletaan suunnittelemaan, pitää ensin järjestää suuret linjat. Näihin perinteisesti kuuluu vihkipaikan valitseminen, juhlapaikan varaaminen, ruuan järjestäminen ja musiikki joko bändin tai DJ:n toimesta.

Viidentenä mukaan on tullut hääkuvaajan valitseminen; omista hääjuhlista halutaan ikuiset muistot ja valokuviin halutaan panostaa.

Hääkuvaajaa ei kannata valita sokkona näkemättä

Kuvaajan portfolion ja sivujen katseleminen on olennainen osa omien suosikkien löytämistä, samoin hintojen vertailu ja matkakulujen tarkistaminen mutta muutamia kysymyksiä kannattaa esittää joko jo ensimmäisessä viestissä tai viimeistään tavatessa; kannattaa mennä kahville kaikkien valokuvaajien kanssa tai vähintään soittaa, vaikka videopuhelunakin.

Entä jos häämme ovat sesongin ulkopuolella?

  • Jos hääpäivänne on vilkkaimman hääsesongin ulkopuolella (touko-syyskuu), kannattaa kysyä tarjousta erikseen. Monilla kuvaajilla – myös minulla – tarjoukset perustuvat esitettyihin paketteihin. Näistä poikkeaminen olisi aika röyhkeää toisia sesongin ajan asiakkaita kohtaan mutta sesongin ulkopuolella voidaan sopia asioista eri tavalla. Lisäksi kannattaa aina kysyä voisiko jotain kuvauksia yhdistää tai mitä jos ottaa Save the Date -kuvauksen hääkuvauksen lisäksi.

Palasista voi myös rakentaa juuri itselleen sopivan paketin – kysy!

Tavataanko, tai voidaanko soittaa?

  • Jutelkaa kuvaajan kanssa mahdollisimman paljon jo ennen päätöksen tekemistä – se kuvaajan tapaaminen ennen päätöstä voi olla kuvaajan suhteen paras päätös koskaan. Näin tiedätte miten huumorit osuvat toisiinsa ja kemiat muutenkin. Se on tärkeää, sillä parhaimmillaan kuvaaja on heti kuin ystävä tai hänestä tulee sellainen!

Voitko suositella meille muita palveluntarjoajia, cateringia, videokuvaajaa?

  • Monella hääkuvaajalla on hääalalta monia tuttuja tekijöitä ja palveluntarjoajia. Kannattaa kysyä vinkkejä – saatatte löytää kukantekijän, cateringin tai jonkin muun palvelun! Sama jos haluatte kaksi kuvaajaa kerralla – valokuvaajilla on monta kertaa kakkoskuvaajia, kuten itselläkin.

Häävalokuvaajaa ei kannata päättää hetkessä, vaan vertailla, kysyä ja miettiä.

Hääkakku kestää hetken, kuvat ovat ikuisia.

Syötkö häissämme?

Usein kuvaajilla on maininta ruokailusta kuvaussopimuksessa. Itsellänikin on maininta että yli 6 tunnin kuvauksissa tulisi kertoa ajoissa onko itsellenikin ruokaa tarjolla vai varaudunko eväin. Yleensä kaikki tarjoavat kuvaajalle ruuan samalla, koska samaan aikaan on huono kuvata (kukaan ei halua itsestään kuvia haarukka suussa).

Itselläni pykälä on ihan vain varalta mukana – jos ruokaa ei tarjota, tiedän varautua eväiden kanssa. En ole kone ja ruuasta saa virtaa – paikoillaan ei muuten häissä olla kuin ruuan aikana hetki 😀

Se on kuitenkin kuvaajakohtaista, joten kysykää 🙂

Tässä muutama hassu kohta, jos jäi johonkin vastaamatta, laita viesti! Vastaan ja lisään muillekin tänne luettavaksi 🙂

//Ari

Avaa chat
1
Hei! ????
Miten voin auttaa?
//Ari