Skip to main content

Huomasitko että perhekuva olisi aika ottaa uusiksi? Tai halusit puolisolle lahjan? Oma profiilikuva on 10 vuoden takaa?

Googletit valokuvaajia Turusta tai missä ikinä asutkaan ja innostuit. ”Nyt on aika, me mennään kuviin! Mennään siihen hienoon paikkaan tai kysytään valokuvaajalta missä olisi hienoa ottaa kuvia.”

Sitten katsoit kuvaajan hinnastoa ja masennuit. ”Kuinka valokuvaaminen maksaa tuonkin verran?”

Voisin tähän kirjoittaa että kuvaajan hinta ei ole vain se yksi tunti, joka yleensä kuvaukseen menee, oli se sitten parikuvaus tai perhekuvaus (tunti on hyväksi havaittu aika näihin esimerkkeihin, lapsetkin jaksavat sen ajan ihmetellä ja olla kuvattavina :). Voisin myös kirjoittaa, että kuvaajan aikaa kuluu yleensä kauemmin, vaikkakaan sinulle tai teille se ei näy. Hän kartoittaa kuvauspaikan (oli se sitten sinun valitsemasi tai hänen ehdottamansa), seuraa sääennusteita ja reagoi niihin, jos jotain tarvitaan, hän hankkii sen valmiiksi. Tämä ennen kuvausaikaa, johon hän saapuu ennakkoon katsomaan että kaikki on valmista. Tai ettei paikalla ole yhtäkkiä kaivinkone ????

Kaivinkoneista puhuen, samalla tavalla myös valokuvaajan kalusto maksaa ja jollain tavalla nekin ostokset pitää rahoittaa – kuten tehtaissa koneet tai markkinointitoimistossa tietokoneet. Halvemmankin kameran kanssa voi ottaa kuvia mutta parempi kalusto takaa laadun, helpottaa tekemistä, tekee varmuuskopioita heti lennosta ja auttaa keskittymään auttamaan Sinua olemaan oma itsesi kameran edessä 🙂

Kuvaus on se näkyvä aika. Sen jälkeen tulee vielä kuvien kehitys, varmuuskopiointi ja toimitus.

Kuvien kehitys on oleellinen osa ja myös monesti eniten aikaa vievä. Valokuvaaja on kriittinen omas työtään kohtaan ja haluaa tehdä parasta mahdollista jälkeä – paljon tästä tehdään tietysti jo kuvaushetkellä mutta kehitysvaiheessa tehdään kuvaajan tyyli, saadaan sinut näyttämään paremmalta kuin ikinä uskoit mahdolliseksi ja huolehditaan kuvien moitteettomuudesta.

Varmuuskopiointi kehityksen aikana ja sen jälkeen on tärkeää, sillä kuvahetkiä ei pysty toistamaan + olisi hirveää ilmoittaa että kuvat tuhoutuivat tulvassa/sateessa/tulipalossa/lapsen pudotettua kovalevyn/tietokoneen lattialle. Kunnollinen varmuuskopiointi vaatii laitteistoa ja ohjelmistoa ja ne ovat kuvien ja loppujen lopuksi, sinun, turvaksesi.

Toimitus vaatii myös aikaa, sillä itsekään en vain dumppaa kuvia jonnekin vaan laadin verkkogallerian ostamaani palveluun ja jaan kuvatiedostot oikeasti toimivan, luotettavan toisen palvelun kautta.

Jos ja kun printtikuvia tai muita kuvatuotteita halutaan kauttani, ne teetetään jossain muualla kuin I:llä alkavassa ja foloriin loppuvassa palvelussa, tarkistetaan ja pidetään huolta kuin pienestä lapsesta.

Kaikki tämä, ja mitä alunperinkin haluan sanoa, tehdään kuvien arvostuksen vuoksi. Koska olemme ylpeitä työstämme ja käytämme aikaamme paljon, jotta kaikki olisi sinulle mahdollisimman helppoa ja jouhevaa.

Sen vuoksi sinusta tuntuu että kenen tahansa kuvaajan kuvapaketin hinta on korkeampi kuin ajattelit – kuten kaikki ammattilaiset, myös valokuvaajan ammatista on tullut paljon muuta kuin pelkkää kuvien ottamista.

Tämä on palvelu, jonka tarkoitus on saada sinut näyttämään niin hyvältä, että näytät kaikilla kuinka hyvältä näytät. Tämä on palvelu, jossa suurin palkinto on kuulla palautetta tyyliin:

– ”En tiennyt että voin näyttää näin hyvältä”, ”Miten sinä onnistuit näin”, ”Miten meidän perhe voi olla näin hieno”

Ihan oikeasti, minä valokuvaajana ja kaikki muutkin arvonsa tietävät valokuvaajat tekevät kuvia Sinulle. Panostamme jokaiseen hetkeen ja sitä kautta kuvan arvo on edelleen korkea. Ne myös kestävät aikaa ja itse olen varma että kuviani katsoo vielä ainakin kolmaskin sukupolvi. Toivottavasti niitä katsotaan vielä kauemminkin, se on tavoitteeni.

Omana mottona on ollut näyttää parempi puolesi. Yleensä se löytyy ihan joka puolelta kun osaa katsoa ja varsinkin näyttää sen.

Avaa chat
1
Tästä saat suoran yhteyden minuun - kirjoita kuin kaverille!