Skip to main content

Viime lauantaina oli tämän vuoden ensimmäiset häät kuvattavana. Hääparin Sannin ja Markon kanssa tavattiin ensimmäistä kertaa jo viime kesän loppupuolella kahvilla, jonka jälkeen he valitsivat minut hääkuvaajakseen (????) – silloin unelmoitiin lumisista maisemista ja paukkupakkasesta potrettikuvauksiin.

Kaikkeen pitää kuitenkin varautua ja kuten tiedät, tänä talvena Turun seudulla ei ole lunta nähty kuin ehkä pari päivää kerrallaan. Juhlapaikkana kun oli vielä Pukkilan kartano Salossa, kaikki oli kohdallaan.

Sitten hääpäivä tuli ja sääennuste kertoi tiedossa olevan Dennis-myrskyn ennakkoa vesisateineen ja tuulineen. Onneksi oltiin etukäteen suunniteltu parin kanssa mitä tehdään ”mitä jos” -tilanteessa ja saatiin kuvaus aloitettua First Look -kuvauksella heidän ensikohtaamispaikassaan; työpaikallaan 😀

Vihkimisen aikana Pukkilan kartanon vintillä (aivan mahtava tila vihkimiseen, kuvia lisään myöhemmin) kuuntelin katolla lisääntyvää ropinaa ja mietin missä välihetken potretit kuvataan.

Olin kuitenkin jo ennakkoon laittanut salamavarusteet kuntoon odottamaan vintille mutta ensin sieltä pitää saada vieraat pois, jotta muutenkin jännittävä kuvaushetki saadaan rauhoitettua.

Mukana oli tietty perinteinen läpinäkyvä sateenvarjo ja onneksi – vintin ovista kun tultiin ulos, siellä oli vastassa sopiva vesisade. Onneksi sade häissä tuo onnea ja kun sen vielä saa helmikuussa, tiedossa on varmasti paljon onnea!

Sateenvarjoa ei kuitenkaan kauaa tarvittu, sillä vintin rampin alla oli juuri sopiva soppi parille olla kuivassa sateensuojassa (itse tietty olin sateenvarjon kanssa sateessa ????).

Oli myös ihan hauskaa että vieraat kävelivät yllä ja me kuvattiin alla tavallaan toisistaan tietämättä – tuore aviopari kuitenkin selkeästi nautti vain toistensa seurasta, sen verran helposti hymyt ja suukot irtosivat…

Rampin alla saatiin hyvä setti hääpotretteja ja siirryttiin sitten takaisin vintille pois kylmästä ilmasta – mieluummin sitä ottaisi kuivan -10c kelin kuin +2 tuulisen vesisadekelin.

Vintillä käytettiin salamavaloja hyväksi ja noita kuvia tässä kun katselen, sielläkin on sellaisia aarteita ramppukuvien lisäksi (hei vaan Sanni ja Marko).

Loppuilta sujui dokumentoiden illan tapahtumia, hääpuheita, häätansseja, naurua, remuamista, parin omaa polaroid-kameraa korjaten (ainakin yritin, joku toi sopivan työkalun ja saatiin kasetti oikeinpäin) ja Viljami 10v otin ottamaan muutaman kuvan avioparista – myös tanssien aikaan. Tiedä vaikka millainen valokuvaaja siitäkin pojasta vielä kasvaa 😉

Kiitos Sanni & Marko

#tavit2020

Avaa chat
1
Hei! ????
Miten voin auttaa?
//Ari