Skip to main content

6 syytä miksi kannattaa varata kuvaus myös ennen häitä

Minäkin tarjoan hääkuvauksen varaaville pareille ilmaisen Save the Date -kuvauksen (mutta taidan pian sen muuttaa puoleen hintaan…)

Joka tapauksessa, ajattelin kertoa miksi sellaisen varaaminen ennen häitä on hyvä idea – tällaisen voi pitää vaikka jo vuottakin ennen häitä eli suomeksi – koska vaan.

1. Se antaa teille idean siitä, millaiselta se tuntuu itse hääpäivänä

Kuvaus on samankaltainen olitte sitten jo naimisissa, vasta menossa tai seurustelette ja olette tulleet parikuvaukseen. Ennen kuvauksia huomaan että moni on melko hermostunut kameran edessä, joka johtuu ihan vain siitä ettei tiedä mitä on tulossa tai miten pitäisi olla. Ihmiset eivät tiedä mitä odottaa, joten he odottavat pahinta. Kuvaus ennen häitä rauhoittaa hermoja ja tekee suuren päivän kuvauksista niin paljon helpomman sinulle ja puolisollesi. Varsinkin sulhasille kuvaus on hyvä idea, kun me miehet harvemmin mietimme miten olla kameran edessä ja se tuntuu oudolta – näin sitä pääsee kokeilemaan ja huomaamaan että näyttää hyvältä kameran edessä.

2. Opitte tuntemaan valokuvaajanne paremmin

On yksi asia puhua hääkuvaajan kanssa puhelimessa tai kasvokkain kahvilla tulevista häistänne mutta on ihan eri asia tietää miten kuvaaja auttaa ja ohjaa teitä kuvauksen aikana. Ovatko he hauskoja? Saavatko he teidät rentoutumaan? Tekevätkö he vain omaa juttuaan vai tehdäänkö kuvaus yhteistyössä? Näihin kaikkiin saa vastauksen varaamalla kihlakuvauksen.

3. Mahdollisuus harjoitella

Moni morsian käyttää kihlakuvausta myös mahdollisuutena kokeilla miltä meikki tai kampaus näyttää kuvissa. Kaikki riippuu oikeastaan siitä, millaista lopputulosta haluat tavoitella. Rento arkikuvaus, viralliset puvut yllä tai jotain siltä väliltä. Kuvaus ennen häitä antaa mahdollisuuden kokeilla miltä mikäkin tuntuu ja mitä haluat itse suurena päivänä tehdä.

Yllättävän moni myös miettii, että näissäkin kuvissa pitää olla virallisesti ja ottaa samanlaisia kuvia kuin isoäidillä oli hyllyllä. Päinvastoin! Nämä kuvat ovat ennen kaikkea teille (kuten hääkuvatkin), joten niissä saa olla ja tehdä ihan mitä vain. Itselläkin on omien hääkuvien seassa bestmanien kanssa otettu supersankarikuva, jossa pukujen alla jokaisella on jonkin supersankarin puku – because why not.

4. Voitte käyttää kuvia kutsuissa

Voitte käyttää kuvia ”Save the Date” -kutsuihin tai jopa itse kutsuissa! Yhdestä kihla- tai Save the Date -kuvauksesta tulee yleensä 25-50 kuvaa noin tunnin setistä, joten valinnanvaraa riittää varmasti. Kuvia voi sitten käyttää vaikka pöytäkoristeissakin tai missä vain omissa jutuissa. Kysykää lisäideoita! Tällaisia kuvia näkee välillä käytössä mitä mahtavemmissa paikoissa ja tietty myös kotien seinillä.

5. Se on hauskaa!

Ihan varmasti on, lupaan sen. Vauhtiin kun pääsee niin sitä yhtäkkiä huomaa että tunti vierähti eikä sitä huomannut ollenkaan – näissä kuvauksissa te keskitytte enemmän toisiinne ja yhdessäolemiseen ja minä olen vain paikalla ottamassa hetken talteen.

Kun parin ja kuvaajan välillä setti toimii, siitä syntyy pelkkiä hyviä muistoja – ja ne saa omaksi!

6. On kivaa omistaa muutamia ammattimaiselta näyttäviä kuvia sinusta ja puolisostasi

Kuinka monella ihmisellä on vain hääkuvia itsestään ja paristaan? Jos mietin omien vanhempieni kuvia (he ovat olleet yhdessä jo reilusti yli 30 vuotta, melkein 40), en äkkiseltään muista että heistä olisi muita ammattimaisia kuvia kuin hääkuvansa 36 vuoden takaa ja tiedän monia muitakin pareja, jotka ovat samanlaisessa tilanteessa. Omasta mielestäni on mahtavaa olla luonnollisia kuvia itsestä ja partnerista muutenkin kuin hääpäivänä. Kuvat kertovat aina tarinaa ja säännöllisesti parikuvauksen varaamalla (jopa eri kuvaajilta, ammunpa itseäni ehkä nilkkaan) saa tarinalle aina vaan luonnollista jatkoa.

Toivottavasti yllä olevat kohdat auttavat sinua tai teitä päättämään jos haluatte hypätä pari- tai kihlakuvaukseen tai jos toteatte ettei se ole teitä varten. Haluaisin kuulla mikä vaikutti ajatuksiin!

Nähdään!

Avaa chat
1
Hei! ????
Miten voin auttaa?
//Ari