Skip to main content

5 syytä miksi tulla parikuvaukseen

Parikuvaus

Kuulostaako unelmalta? Vai painajaiselta?

Jos ensimmäisenä mieleen tulee toinen vaihtoehto, ymmärrän täysin. Selfiet oman parin kanssa eivät ole ongelma kellekään mutta jos pitäisi jonkun toisen kameran eteen tulla hempeilemään, alkaisi vain sellainen naamanvääntely ja olisi vain epämukavaa olla. Kyllähän sellainen voi jännittää mutta se on ihan turhaa. Näissä kuvauksissa ollaan ihan normaalisti.

Anna kun kerron viisi syytä miksi parikuvaus sopii kenelle vain ja miksi sellainen pariskunnan pitäisi varata ainakin kerran.

1. LAATUAIKAA YHDESSÄ

Tämä on tärkeää – olemme kaikki niin kiireisiä koko ajan, kirjoitamme todo-listoja ja ruksimme niitä pois, sotkeennumme arkielämään ja unohdamme samalla kuinka vain OLLA yhdessä. Unohdamme että ansaitsemme aikaa yhdessä ja hankimme niitä laatuhetkiä valittumme kanssa.

Ei ole mitään väärää katsoa Netflixiä sohvalla yhdessä mutta tunti tai kaksi poissa kaikesta teknologiasta tekisi sinulle – teille – todella hyvää. Olisitte lähellä toisianne, käsi kädessä, suukottelemassa ja kuiskailemassa toisillenne, naurattamassa toisianne ja rakastumassa enemmän.

2. MUISTA TÄMÄ AIKA

Facebook saattaa näyttää sinullekin muistoja vuoden, kahden, viiden vuoden takaa. Ajattele kun nämä kuvat tulisivat vastaan joka vuosi: ”Onko näistäkin jo kaksi vuotta?! Kuinka mahtavaa silloin olikaan!”

Vanhojen muistojen näkeminen kuvien muodossa on nykyiselläänkin mahtavaa mutta kuvat, joita varten erityisesti tehtiin jotain erilaista… Eihän sitä oikein voi verrata. Jos vielä miettii kuinka hauskaa on katsoa vanhempien vanhoja kuvia kuva-albumeissa kun käyt kotona-kotona, mieti miltä omat kuvasi voisivat näyttää kun edes kerran lähtisitte kuvattavaksi.

Omasta puolestani tiedän että haluan hyviä kuvia omasta perheestäni vaimon ja pojan kanssa – pitäisikin taas viimeisistä tilata kuvakirja talteen myös…

3. KERRO OMA TARINANNE

Kuvat kertovat tarinaa – teistä. Elämästänne, siitä hetkestä, menneestä, tulevasta. Kuvauksissa voidaan mennä paikkaan, josta ensitreffinne alkoivat tai päättyivät, kävellä lempipuistossanne, käydä merenrannalla, juoda kahvia lempikahvilassanne, taidemuseossa, kun teette ruokaa yhdessä kotona, mitä tahansa missä tunnette olonne luonnollisiksi ja mukavaksi. Mikä tahansa voi auttaa kertomaan oman tarinanne ja tehdä siitä ikuisen.

4. EROON EPÄMUKAVUUDESTA

Mietityttääkö mitä tehdä käsilläsi kuvauksissa? Pelottaako hymyileminen niin kauan että leuat sattuu? Että pyydän johonkin tylsään peruspönötysasentoon? Ei huolta. Kuvauksissa te keskitytte enemmän toisiinne kuin minä teidän ohjaamiseenne. Saatan pyytää teitä kävelemään minua kohti, katsomaan tiettyyn suuntaan ja annan muutamia vinkkejä mihin ne kädet kannattaa laittaa jos ei muuta keksi. Näissä kuvauksissa on vain hauskaa kun päästään vauhtiin ja se käy äkkiä – jutellaan vähän, naureskellaan, mietitään mikä on teitä ja saavutaan pisteeseen jossa te kaksi olette omina itsenänne eikä kamera näytä enää isolta ja pahalta enää.

5. JUHLISTA TEITÄ

Minä uskon että asioita kannattaa juhlia, vaikka ne olisivatkin ilmiselviä. Me emme saa tätä hetkeä takaisin, joten miksei niistä ottaisi ilon irti.

Synttärit, vuosipäivät, kihlaukset, raskaaksi tulemiset, talon ostaminen, parhaalle ystävälle kuvauksen antaminen lahjaksi tai että te kaksi vain teette elämästänne parhaan mahdollisen, niitä kaikkia pitäisi juhlia. Itselläni kun on kamera mukana tilanteessa kuin tilanteessa, kuvia riittää ja niitä on hauska katsoa jälkikäteen edelleen. Poika on nyt kolme vuotta vanha ja minulla on hänestä tehtynä joka ikiseltä kuukaudelta video, jossa on kuvia ja videopätkiä hänen kasvamisestaan – en voi edes kuvitella millaiselta hänestä tuntuu katsoa niitä joskus vanhempana, häissään, lapsensa kanssa, minun jälkeeni… Ne ovat hetkiä, jotka haluan pitää elossa nyt ja aina. Voin tehdä teille saman, tallentaa oman hetkenne ja teen sen ilolla, koska tiedän kuinka arvokkaita pienet hetket ovat.

Avaa chat
1
Hei! ????
Miten voin auttaa?
//Ari