Skip to main content

Talven hääpari halusi tulla raskauskuvaukseen vielä ja päivät kun saatiin sopimaan, paikaksi valikoitui Naantalin Kuparivuori. Tottakai auringonlaskun aikaan, kuinkas muutenkaan 🤗

Ennen lähtöä miettisin että millä linssillä haluaisin kuvata, paikka on mahtava niin sitäkin pitää kuviin saada mutta tärkeimmässä roolissahan on itse äiti ja varsinkin raskaus itsessään, joten läheltäkin pitää saada kuvia. En halunnut myöskään tapahtumaan kärrätä koko repullista kamaa mukaan, vaan halusin päästä pienellä olkakassilla liikkeelle.

Tästä syystä varsinaiseksi linssiksi valikoitui RF 50mm f1.2 ja 50mm linssi onkin syystä ikuinen lempparini. Jotkut pitävät sitä liian yleisenä polttovälinä mutta se toimii aina ja joka kerta, sekä kaukaa että läheltä. Ei myöskään haittaa että tuo linssi on uskomaton laadultaan ja varsinainen työjuhta. Aikoinaan kadutti että sen ostin mutta mitä enemmän sitä käyttää, sitä vähemmän kaduttaa. Uskomaton lasi, kuten sanottu.

Sen lisäksi kuitenkin nappasin mukaan 58mm (iki)vanhan Helioksen f2-aukolla varustetun manuaalisen linssin. Siinä on jotain taikaa joka kerta kun viitsii manuaalisen linssin kanssa kuvata, tällaiseen rauhalliseen tahtiin etenevään settiin se sopii oikein hyvin. Miksi sen halusin mukaan jos minulla oli jo maailman upein linssi mukana?

Siinä vain on jotain omaa luokkaansa olevaa laatua, tässä pari esimerkkiä Helioksella kuvattuna – niissä on jotain erilaista.

Tässä muita poimintoja tästä raskauskuvauksesta:

Avaa chat
1
Hei! ????
Miten voin auttaa?
//Ari