Skip to main content

Sateinen hääpäivä Turussa – miten valokuvauksen käy?

Viime lauantaina piti olla kaunis, aurinkoinen keli – sellainen juuri sopiva häille. Pieni pilvipeite ei valokuvaajaakaan haittaa, päinvastoin. Siitä saisi vain maailman suurimman softboxin ja upean valon kuviin.

Saatiin pilvipeite ja hyvä valo mutta mukana tulikin sadetta ainakin kahdessa muodossa – tihkuna ja ihan kunnon sateena. Hääpotrettien kuvaus oli sovittu vihkimisen jälkeen Turun tuomiokirkkopuistoon – miten ihmeessä tästä voi selvitä kuivana?

Sateenvarjo on ensimmäinen asia kun tulee mieleen ja hääparilla olikin loistavasti oma läpinäkyvä sateenvarjo mukana. Se ei kuitenkaan kokonaan auta – kaikissa hääkuvissa ei voi olla sateenvarjo kädessä, se tekee eri poseerauksistakin vaikeaa ja kuvauksista voisi tulla turhan monotoninen.

Miten turkulainen valokuvaaja asian ratkaisee?

Etukäteen.

Olin käynyt jo häitä edeltäneinä viikkoina useita paikkoja katsomassa läpi ja miettinyt missä voidaan olla milläkin kelillä. Sillä kaikkien toivomalla aurinkoisella kelillä (kaikkihan toivoo aurinkoa hääpäiväksi) oltaisiin voitu olla Turun tuomiokirkon liepeillä nauttimasta monipuolisesta miljööstä.

Puolipilvisenä päivänä ja ehkä pienellä sateella varustettuna päivänä oli yksi paikka katsottuna, jonka hääpari oli myös jo siunannut, mutta nyt satoi kunnolla kirkosta poistuttaessa.

Onneksi kun tuntee ihmisiä, voi ottaa yhteyttä ja kysyä keneltä voisi pyytää lupaa mennä paikkaan, josta en ole Turusta koskaan nähnyt hääkuvia. Siellä saatiin olla hyvässä valossa (pilvet ovat hyviä valokuvaajalle ja kuvattaville, mukavan pehmeää valoa), sateensuojassa ja varmasti hyviä potretteja miljöössä. En vielä paljasta paikkaa, sillä kuvien kehitys on vielä kesken ja haluan näyttää ne vasta kun hääpari itse on kuvat saaneet.

Yhden kuvan voin näyttää, kun parikin sen on jo saanut ja laittanut esille, olkaa hyvä.

Avaa chat
1
Hei! ????
Miten voin auttaa?
//Ari