Skip to main content

Mikrohäät. Mitä ne ovat?

Niitä on alkanut ilmestymään tänä vuonna koronan aiheuttamana. Moni pari siirsi häitään muutamalla kuukaudella, puolella vuodella, vuodella, ymmärrettävistä syistä. Haluttiin pitää häät sellaisena kuin on suunniteltu, sellaisina kuin häät on aina pidetty.

On kuitenkin ilmestynyt enemmän ja enemmän pieniä häitä, mikrohäitä.

Uusi ilmiöhän ei ole kyseessä, ihmiset ovat ennenkin menneet häihin pienimuotoisesti mutta nyt yhä useampi pari miettii isojen, perinteisten häiden järjestämistä; onko se järkevää, tarpeellista, haluammeko me tällaiset häät.

Omat häät, oma valinta

Kun joku sanoo menevänsä naimisiin ja kutsuu sinut juhliin, mitä kuvittelet?

Mitä ajattelet jos hän toteaakin kyseessä olevan pienet juhlat ystäväpiirissä? Mitä ajattelet jos kutsua ei olekaan, kenellekään, vaan häät ovat vain parin, vihkijän ja parin todistajan kesken?

Olen pareille, jotka omaksi onnekseni ovat varanneet minut kuvaamaan häänsä, sanonut jo pitkään että häät ovat heidän. Siellä saa tehdä mitä haluaa, järjestää mitä haluaa, kutsua kenet haluaa. Nyt monet ovat huomanneet että tärkeintä ovat he kaksi; ”me haluamme naimisiin”.

Nopeankin aikataulun todella pienet häät voivat olla monelle unelmien täyttymys; ei häästressiä, ei paljon järjestettävää, varattavaa, mietittävää, istumajärjestyksiä, koristeita. Vain me.

Ja kaikkein hienointa on tämä: se on täysin sallittua.

Kun oikein tiivistetään missä hääpäivässä on kyse, niin teistä kahdesta. Kun kaksi ihmistä on olemassa toisilleen, se ei vaadi isoja juhlia.

Se ei tarkoita ettei olisi juhlan aihetta – juhlimaan ehtii aina. Naimisiin kaikilla on tarkoitus mennä vain kerran ja joskus sitä ei jaksa odottaa. Joskus toinen tai molemmat saattavat olla introvertteja tai muuten eivät tarvitse huomion keskipisteenä olemista.

Tällöin voi päättää että mennään naimisiin, ollaan yhdessä, rakastetaan ja juhlitaan loppuelämä.

Ovatko mikrohäät tulevaisuus?

Varmasti joillekin, toisille häät ovat perinteiset, toisille kahdestaan jossain syrjäisessä paikassa järjestetty vihkiminen. Kuten sanoin aiemmin, omat häät saavat olla juuri sellaiset kuin haluatte.

Mikrohäät ovat varmasti jo täällä ja tulevaisuudessa ne rikkovat monia hääperinteitä; esimerkiksi häiden ei tarvitse olla lauantaina, ei välttämättä edes perjantaina. Ne voivat hyvin olla sunnuntaibrunssin muotoisia tai arjen värittämiä illanviettoja.

Pointti tässä on että miettikää mitä haluatte, miten haluatte ja tehkää niin – joku voi ihmetellä rajusti mutta häät ovat teitä varten, ei muita varten 🙂

Se on ihan sallittua miettiä teitä kahta.

Avaa chat
1
Hei! ????
Miten voin auttaa?
//Ari