Skip to main content

Boudoir- eli buduaarikuvaus on mielletään yleensä(?) naisvalokuvaajien tekemäksi. Miesvalokuvaajia on kuitenkin aina ollut ja haluankin murtaa myyttejä sen suhteen.

Kerron ensin vähän millaista oman valokuvausammatin aloittaminen ja oman valokuvaajabrändin rakentaminen on ollut.

Olen valokuvannut jo kauan enkä virallista koulutusta ole hankkinut, vaan opiskellut itse kirjoista, kursseilta ja verkosta kaiken mikä milloinkin on tuntunut tarpeelliselta itselle ja omalle kuvaustavalle. En aluksi tiennyt mitä valokuvaus toisi tullessaan tai että tekisin sitä jopa työkseni; pikkuhiljaa olen huomannut että ihmisten kuvaaminen on minulle luontaisinta ja lopulta huomasin että jokaisesta paremman puolen löytäminen tuntui jopa helpolta.

Opettelin käyttämään kameraa, mitä mikäkin asetus teki ja aina kun tuntui siltä että osuin seinään eivätkä kuvat olleet mitä halusin, pikkuhiljaa joko paransin kalustoa kameran tai linssien muodossa tai opiskelin lisää kun mietin miten saan kuvaan sen hetken, jonka ajatuksissani näin.

Miksi kuvaan buduaaria, huomenlahjoja, boudoiria

Miksi haluan erikoistua buduaariin?
Ensimmäiset boudoir-kuvaukset tehtyäni näin millainen vaikutus kuvilla voi olla ihmiseen; kun näytät kuvia jo kuvauksen aikana, sellaista loistetta ei muuten näe ihmisen silmissä.

“Näytänkö minä noin hyvältä?” on yleinen kysymys näinä hetkinä.

Tähän on ollut kuitenkin pitkä tie, aloitin ihan nollista tekemään näitä kuvia ja epäilin itsekin alkuun voinko miehenä ja aviomiehenä tehdä tätä. Haluaako kukaan miestä kuvaamaan itseään kun tilanne muutenkin on varmasti jännittävä jo itsessään?

Tiedän itsekin miltä tuntuu olla kameran edessä enkä aina todellakaan ole luottanut itseeni siinä hetkessä, ahdistaa. Tiedän myös miltä onnistuneet kuvat tuntuvat ja varsinkin kun oma olo on loistava kuvauksissa. Luottamus on kaikki kaikessa.

Kyselemällä ja tutkimalla asiaa huomasin että moni nainen haluaa jopa mieluummin miehen kuvaamaan naisen sijasta ja jos valokuvaaja on ammattimainen ja kunnioittava, kuvaajan sukupuoli ei merkitse mitään. Lopullinen kuva ja tunne kuvien takana on sen arvoista ja pitää edelleen paikkansa.

Samalla huomasin myös että yleisesti ollaan sitä mieltä että miehet kuvaavat buduaaria enemmän rajoja koettelevasti ja seksikkäästi kun taas naiset kuvaavat pehmeämmin ja vähemmän provokatiivisesti. En tiedä mistä se johtuu mutta ei se pidä paikkaansa. Olen nähnyt miesten ottamia pehmeitä kuvia ja naisten todella provokatiivisia kuvia. Kaikki riippuu aina kuvaajan omasta tyylistä eikä heidän sukupuolestaan. Itselle ominaista olen huomannut olevan että ihmisen oma olemus valtaa kuvaushetken; se todellinen sinä.

Suurin haaste ei ole löytää asiakkaita, jotka halusivat mieskuvaajan tai eivät välittäneet että olen mieskuvaaja. Naiset varaavat buduaarikuvauksen, koska he pitävät kuvistani. Mies tai nainen, ei väliä; vain kuvien laadulla on merkitystä.

Suurin haaste on saada kuvattavan hermot rauhoittumaan, sillä buduaarikuvaus on yleensä naisen kuin naisen mukavuusalueen ulkopuolella. Alusvaatteisillaan kameran edessä voi olla kenelle tahansa vaikeaa, oli kuvaajana nainen tai mies. Jotta alkujännitys kariutuisi nopeasti, kysyn yleensä paljon kysymyksiä ihan yleisesti. Tavoitteena kysymyksillä on helpottaa jännitystä mutta myös tutustua kuvattavaan; samalla kertoa että hetki on turvallinen ja kaikki on hyvin. En kiirehdi kuvauksissa, niihin on varattu aina tarpeeksi aikaa ja yleensä kuvaankin vain yhden kuvauksen päivässä (joskus silti järjestän vielä kokonaisen päivän usealla kuvattavalla :).

Joskus kuvaussessio kestää puoli tuntia, joskus monta tuntia. Jokainen meistä on uniikki ja yritän saada tuosta kuvauksesta jokaiselle uniikin kokemuksen. Aina kun sessio etenee, jännitys haihtuu ja jokainen kuvattava rentoutuu ja antaa itsestään paljon.

Kuvaushetki

Jokainen buduaarikuvauskerta voi olla elämää muuttava kokemus. Kun kuvausasiakas saapuu paikalle, yleensä he ovat jännittyneitä ja suurin haaste onkin helpottaa jännitystä. Yleensä kuitenkin aletaan juttelemaan, katsotaan mitä asuja ja asusteita hänellä on mukanaan, mitkä ovat lempivaatteita ja onko millainen päivä takana. Siitä se alkaa.

Kun siirrytään kuvauksiin, tykkään aloittaa miettimällä kahdesta tavasta mikä paremmin sopii kuvattavalle ja päästä mahdollisimman nopeasti ottamaan muutaman kuvan. Näitä kuvia kun pääsen näyttämään, edes yhtä, suoraan kamerasta, monesti ensireaktio on tosiaan “olenko MINÄ tuossa?! Ei voi olla minä!” Sitten hymy ja nauru alkavat tulla esiin ja itseluottamus omaan itseensä. Sen hetken yleensä näkee ja tuntee ilmapiirissä kun kuvausfiilis vapautuu ja se “jokin” klikkaa kohdalleen.

Kun olemme valmiita, se loiste kasvoilla ja fiilis, joka tuntuu huoneessa on jotain mitä harva kokee. Se on buduaarin vahvuus ja paras puoli. Kun valmiit kuvat saa luovuttaa, asiakkaat ovat ihan muissa maailmoissa.

Miksi miehen valinta buduaarikuvaajaksesi voi olla paras vaihtoehtosi

Jos etsit buduaarivalokuvaajaa, löydät varmastikin ensin enemmän naiskuvaajia kuin miehiä. Haluan kertoa miksi mies voi olla se parempi vaihtoehto sinulle.

  1. Miehet ja naiset näkevät maailman eri tavalla, kuin eri objektiivien kautta, joten näemme toisemme eri tavalla. Meillä on eri elämänkokemukset, erilainen mielentila ja eri tarkoitus kun näemme vastakkaisen sukupuolen. Mitä miehet näkevät seksikkäänä naisessa on erilaista kuin mitä naiset näkevät itsessään. Voit ajatella että koko päivän Netflix-maratonin jälkeen vanhassa t-paidassa olisi muka epäseksikästä mutta partnerisi voi nähdä sinut seksikkäämpänä kuin koskaan kun olet todella arkisessa vaatetuksessa. Alusvaatteilla on monesti wow-tekijä mutta monta kertaa miehet pitävät siitä mitä vähemmän näkee.
  2. Useasti asiakkaani haluavat antaa boudoir-kuviaan huomenlahjaksi tulevalle aviomiehelleen ja he varaavat minut miehen mielipiteen ja näkökulman vuoksi. On yleistä että minulta kysytään mistä kuvasta pidän itse eniten miehenä ja mikä kuva sopii minkä kuvan kanssa yhteen. Sama juttu jos minä olen omalle vaimolleni ostamassa lahjaa, kysyn yleensä naismyyjältä mielipidettä. Toinen hyväksi havaittu syy minun varaamiseeni on itseluottamusboosti kun he näkevät itsensä miehen näkökulman kautta.
  3. On myös mukavampaa naiselle näyttää seksikäs puolensa miehen edessä koska sen dynamiikka on yleensä se, mihin on tottunut. Miten hymyilet, miten liikutat käsiäsi ja niin edelleen ovat miehen kanssa hieman erilaisia kuin naiskuvaajan kanssa alitajuisestikin. Jos haluat kuviisi aitoa dynamiikka miehen ja naisen välillä, mieskuvaaja voi olla parempi vaihtoehto.
  4. Naiskuvaajat dominoivat buduaarikuvausalaa. On olemassa ennakkoluulo että kuvattava olisi rennompi naiskuvaajan kanssa. Molemmat nais- sekä mieskuvaajat keskittyvät kuitenkin valoon, poseerauksiin, tunteeseen sekä kokonaiskokemukseen. Me emme katso “sinua”, me katsomme kaikkea mikä tarvitaan paremman puolesi esiin tuomiseen.
  5. Päivän päätteeksi, etsi valokuvaaja joka saa sinut tuntemaan kauniiksi, oli hän sitten mies tai nainen. Hänen pitäisi saada sinut tuntemaan itsesi niin seksikkääksi, vahvaksi ja uniikiksi kuin mahdollista.
  6. Jos ja kun olet päättänyt varata oman buduaarikuvauksen, sen jälkeen voi jo muistaa miksi sen on tekemässä: itseäsi varten.

Avaa chat
1
Hei! ????
Miten voin auttaa?
//Ari