Skip to main content

Kuvauksia kun olen tehnyt, olen yleensä jossain vaiheessa kysynyt kuvattavilta että haluavatko he itse ensin valita hyvät kuvat vai voinko minä valita päältä parhaat ja lähteä suoraan tekemään kuvia valmiiksi.

Jako on ollut yleensä 60/40 sen puolesta että minä saan valita suoraan parhaat ja lopuille olen sitten toimittanut ensin valintagallerian ja jäänyt sitten odottamaan valintoja. Joskus ne valitaan heti, joskus menee pidemmänkin aikaa ja kuvat odottavat sitten edittijonossa vuoroaan joskus. Uusia kuvauksia kun tulee, niin mielellään teen järjestyksessä pois ja jos minulla on onkin setin editti menossa, en mielelläni tee välissä toista. Vaikka oma tyylini onkin samankaltainen jokaisessa setissä, jokaiseen kuvaukseen liittyy silti omia säätöjään riippuen kuvauspaikasta, vuorokauden ajasta ja valosta.

Suurin vaikutus siis on ollut näissä valintagalleriatapauksissa se, että kuvien toimitus kestää huomattavasti kauemmin 90% tapauksista. Ensin teet perussuodatuksen (silmät kiinni kuvassa, muuten vaan hassu ilme ym pois kuvien seasta), lataat gallerian, toimitat salasanan ja… Jäät odottamaan.

Mistä en ole yleensä puhunut…

…on että yleensä kuvia selatessani näen kyllä jo ne parhaat omasta mielestäni. Olen ne sitten merkinnyt omiin arkistoihin valmiiksi, mitkä mielestäni ovat hyviä ja joista todellakin näkee itse ihmisen parhaat puolet.

Kun asiakas on tehnyt valintansa ja vertaan niitä omiini, keskiarvoisesti olen valinnut noin 85-90% samoja kuvia. Kymmenestä kuvasta yhdeksän olin jo valinnut etukäteen. Tämä ei sinällään ole kokonaan intuitiota, yleensä kuvauksen edetessä näytän kuvia jo kamerasta ja painan mieleeni mihin asiakas reagoi milläkin tavalla – se ei siis tarkoita edes että ääneen mitään sanoisit 🙂

Jotta voin jatkossakin toimittaa kuvia mahdollisimman nopeasti, teen käytäntömuutoksen.

En enää tarjoa valintagallerioita asiakkailleni keväästä 2021 alkaen. Teen valinnat itse, sillä uskon ja kokemuksen kautta tiedän että ne hyvät kuvat erottuvat joukosta. Samaa tapaa olen jo noudattanut kaikissa hääkuvauksissa ihan sopimuksella asti.

Pidän edelleen tietysti 100% tyytyväisyystakuun voimassa – jos et sitten kuvista pidä, ei niistä tarvitse maksaakaan ja minä hävitän ne maailmasta – sinäkään et niitä silloin tarvitse 🙂

Avaa chat
1
Hei! ????
Miten voin auttaa?
//Ari